tiistai 4. lokakuuta 2016

HIUSTEN PESU JA HIUSPOHJAN ANALYSOINTI

Aloita ohjaamalla asiakas työpisteelle. Asiakas suojataan niskaliinan ja kapan avulla. Niskaliina taitetaan kahtia ja laitetaan asiakkaalle. Niskaliinan jälkeen asiakkaalle laitetaan kappa, kun kappa on laitettu tarkistetaan että sormi mahtuu niskaliinan väliin ettei asiakkaan kaulaa purista.





Hiusten selvitys ja analysointi.

Hiukset selvitetään selvityskammalla ja määritellään lähtötilanne. Onko hiuspohja normaali, rasvainen vai kuiva, näkyykö ihomuutoksia tai normaalista poikkeavaa esim. ihottumaa, läiskiä, arpia, hilseilyä, kutinaa jne.




Hiusten analysointi


Selvitä onko hiukset normaalit, lasimaiset vai huokoiset. Onko hiuksille tehty kemiallisia käsittelyitä tai onko niissä vaurioita. Analysoi onko hiukset ohuet, normaalit vaiko paksut ja onko hiusten määrä vähäinen, normaali vai runsas.


Kysymykset asiakkaalle


Mitä tuotteita asiakas käyttää kotona?
Kuinka monta kertaa viikossa hän pesee hiuksia?
Onko hiuspohjassa kutinaa tai onko hiuspohja arka?
Rasvoittuuko hiukset helposti?


Hiusten pesu


Ohjaa asiakas pesupaikalle, laita kappa penkin selkänojan päälle. Säädä allas niin, että asiakas on sopivassa asennossa, ettei vesi valu asiakkaan kasvoille. Tämän jälkeen valitse asiakkaan hiuspohjalle sekä hiuksille sopivat tuotteet. Kysy asiakkaalta onko veden lämpötila sopiva ja kastele asiakkaan hiukset kauttaaltaan märiksi ja ota valittu shampoo, hiero se molempiin käsiin. Aloita pesemällä päälaelta pyörivin liikkein ja tue toisella kädellä asiakkaan niskaa. Kun päälaki on pesty siirrytään sivuosiin, hiero pyörivin liikkein samaan aikaan molemmilta puolilta. Sivuosien jälkeen siirrytään pesemään niskaa pyörivin liikkein pyörteen kohdalta alaspäin niskaan. Niskan jälkeen pestään lakipiste toisella kädellä tukien päätä. Jos shampoo ei vaahtoudu kunnolla lisää hieman vettä, shampoo ei puhdista ellei se vaahtoudu.
Huuhtele hiukset kunnolla sopivan lämpöisellä vedellä, tarkista ettei päähän jää shampoota ja pyyhekuivaa painelemalla. Ota valittu hoitoaine ja hiero se molempiin käsiisi jonka jälkeen levitetään hoitoaine pituuksiin ja latvoihin. Hiero pesuottein ja kun hoitoaine on hetken vaikuttanut kysy asiakkaalta haluaako hän että huuhdellaan viileällä vedellä. Viileä vesi supistaa ihon pintaa jolloin hius rasvoittuu vähemmän. Huuhtelun jälkeen pyyhekuivaa hiukset kunnolla ettei vesi valu kun asiakas nousee pesupaikalta.


Ohjaa asiakas takaisin työpisteelle ja selvitä hiukset. Laita tarvittavat muotoilu ja hoitotuotteet ja föönaa hiukset kuiviksi. Poista kappa ja niskaliina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti